BSO de speurtocht

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 18-10-2024

Het mooie weer moeten we omarmen dus hebben we elke dag buiten gespeeld. 

In het Oosterbos hebben we paddenstoelen, blaadjes, besjes aan een tak, eikeltjes, tamme kastanjes, stokjes en kabouters gezocht en en en …. hebben we de rood met witte stippen paddenstoel gevonden.  Deze stonden verstopt onder heel veel bladeren en takjes maar werden toch gevonden door een aantal kinderen. Dat kabouter Spillebeen niet thuis bleek te zijn was wel een beetje jammer. We proberen volgende week nog een keertje langs te gaan voor een kopje thee. Wie weet is hij dan wel thuis. 

Na onze pauze, met een soepstengel in je hand zwaaien naar de auto’s op de A9, kwamen we een hele grote maar vooral lieve hond tegen met de naam Kono. Sommige kinderen vonden de hond een beetje spannend. Hij was ook echt groot. De baas van Kono heeft ons rustig uitgelegd wat je wel en niet moet doen als je een hond tegenkomt. Er werden vragen gesteld en de baas nam de tijd om deze te beantwoorden.  

Nadat wij afscheid hadden genomen van Kono en zijn baas vonden we nog veel meer paddenstoelen en een lange tak. Deze tak is door de kinderen meegenomen en ligt te drogen op de groep. De komende weken gaan we nadenken wat we met deze tak gaan doen.  

De week hebben we afgesloten met magneet vissen. De sloten rond school zijn door een magneet en de kinderen nader geïnspecteerd op afval. De vissen in de sloten moeten wel hele blije vissen zijn aangezien er precies een batterij is “opgevist”. 

 Wij wensen jullie allemaal een fijn weekend en tot volgende week! 

BSO foto 1 BSO foto 1
BSO foto 2 BSO foto 2
BSO foto 3 BSO foto 3
BSO foto 4 BSO foto 4
BSO foto 6 BSO foto 6
BSO foto 8 BSO foto 8
BSO foto 9 BSO foto 9