Deze week bij de opvang

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 20-09-2024

De zon bezocht ons ook deze week weer vaak en we genieten dus volop. We halen buiten naar binnen, met  resultaat!

 

Plastic soep

Dan denk je om half drie dat al het werk gedaan is? ”Mooi niet!!”, moeten ze gedacht hebben bij de BSO deze week. Volop wordt er gewerkt aan een slinger-in-duizend-kleuren van plastic dat éérst verzameld, dan gereinigd en volop bewerkt wordt, met prachtig resultaat! Foto’s van afval zijn zowel onderdeel van een tentoonstelling als van het ’afvalbingospel’, over duurzaam gesproken! En geen moment slaat de verveling toe!

Waterpret

De waterpomp is klaar! Water en zand hebben een grote aantrekkingskracht op onze peuters. Vanochtend keken we dus niet raar op: negen spetterende en spattende drijfnatte peuters! Tip: geef maar lekker laarsjes mee, voorzien van naam!

Je hebt van die feestjes..

De vader van Charlotte is bij ons op bezoek geweest met de vuilniswagen. Iedereen mocht in de cabine zitten, hoe spannend was dat!

Job & Bob

Het verhaal van de vuilnisvarkens Job en Bob wordt volop nagespeeld. De grote speelgoed vuilniswagen speelt een grote rol en het is geweldig om ’bijna in het echt’ vuilnis op te halen, maar... hoe heet de hond ook alweer?

Zingen

We zijn allemaal nog wat schor van het zingen, maar zitten ze er onderhand goed in, de vele liedjes. Verder krijgen we ook geen genoeg van de zon en daarom gaan we vaak en veel naar buiten, ook om de verjaardagsfeestjes van de afgelopen week te vieren. Geen vuiltje aan de lucht dus, maar wie toch al dat vieze vuilnis bij ons binnen zet?

opvang foto 1 opvang foto 1
opvang foto 2 opvang foto 2
opvang foto 3 opvang foto 3
opvang foto 5 opvang foto 5
opvang foto 6 opvang foto 6