Vrijwilligers gezocht voor Bibliotheek Op School

Kindcentrum De Ontdekkers plaatste dit bericht op 18-07-2024

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt om een mooie collectie boeken aan te schaffen voor onze bibliotheek op school (BOS), compleet met de allernieuwste boeken en helemaal van deze tijd. Naast dat het leuk en belangrijk is om te lezen (in allerlei verschillende soorten boeken), vormen boeken een belangrijke bron van ons onderwijs. We zijn dan ook heel blij met al het moois wat we ondertussen verzameld hebben en kunnen niet wachten om het in te gaan richten.

Ook voor onze BOS krijgen we nieuw meubilair, wat er hopelijk voor gaat zorgen dat dit een hele fijne lees- en werkplek gaat worden voor alle kinderen. Het plan is om onze vernieuwde bibliotheek feestelijk te openen bij start van de Kinderboekenweek 2 oktober, hierover laten meer. En ondertussen vraagt het nog wat organisatie achter de schermen. Wat we bijvoorbeeld nog moeten organiseren, is het uitleensysteem. En hiervoor hebben jullie hulp nodig!

We zijn op zoek naar ouders, of andere vrijwilligers zoals opa’s/oma’s, die onze bibliotheek op een vaste dag (of meerdere dagen) willen bemensen tussen 8:30 en 9:00 uur. Deze vrijwilligers ‘piepen’ de boeken in en uit het systeem en helpen kinderen met het zoeken van leuke boeken. We zoeken iemand voor de woensdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 8.30-9.00 uur.

Ook als je dit maar voor een deel van het jaar kunt toezeggen zijn we daar blij mee. Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail aan Magda: magda.tillema@blosse.nl. Na de zomervakantie laat ik dan wat horen!

afbeelding bieb op school afbeelding bieb op school