Hoofdluis

Er is hoofdluis geconstateerd bij een leerling uit groep 5/6. Wilt u uw kind daarom extra controleren op hoofdluis. Hieronder volgt nog het protocol bij hoofdluis.

 

Hoofdluis  

Luis in het haar? Kammen maar! Dat is de boodschap die GGD’en willen meegeven aan basisscholen, kinderopvang en ouders van schoolgaande kinderen. Want naast de kinderen zelf, krijgen vooral zij met hoofdluis te maken. De juiste aanpak kan voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt. Regelmatige controles zorgen er bijvoorbeeld voor dat een snelle behandeling mogelijk is. Zo blijven kinderen elkaar niet besmetten.  
En als een kind hoofdluis heeft, dan raadt de GGD aan het haar gedurende twee weken dagelijks te kammen met een netenkam. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Verder is het belangrijk om ook huisgenoten te controleren en de omgeving grondig schoon te maken. En het is verstandig om het te melden op school, bij clubjes en vriendjes. Wij vragen u uw kind regelmatig te controleren op hoofdluis en de school te informeren als uw kind hoofdluis heeft.