Het lunchidee voor deze week

ingevoerd op 11-10-2017

Gezonde voeding is belangrijk als je de hele dag aan het spelen en leren bent. Op de website en in de Pauluspost vindt u regelmatig tips voor gezonde lunches en tussendoortjes. Deze week: Gevulde flensjes met zalm of kaas.

Bak kleine flensjes zoals je gewend bent of gebruik onderstaand recept:

Voor 4-5 dunne flensjes:

50 g rijstmeel

50 g boekweitmeel

1 ei

ongeveer 175 ml water

zout

olijfolie of kokosolie

 

Maak een beslag van het meel, zout, ei en water. Laat het beslag 10 minuten staan. Hierdoor wordt  de structuur van de flensjes beter en zijn ze makkelijker te bakken. Bak de pannenkoeken in olijfolie of kokosolie.

 

Beleg de flensjes met dunne plakjes zalm of kaas en garneer met blaadjes sla of rucola.

Maak er een rol van en snijd de pannenkoek in stukken.

Zowel warm als koud is dit een stevig tussendoortje na schooltijd of deel van de lunch.   

IMG_5467 IMG_5467